Lekker badderen, ontspannen onder het genot van heerlijke waterstralen en tot rust komen in de sauna: veel mensen zijn er dol op en bezoeken regelmatig de spa. Ben jij ook groot liefhebber van dit ritueel en zit je eraan te denken om in jouw eigen tuin ook een eigen wellnessoord te creëren? Bij het aanleggen van een eigen wellness in de tuin kun je rekening houden met een aantal zaken.

1. Stel van tevoren een tuinplan op

Wanneer je jouw tuin volledig op de kop wil zetten om er een wellnessoord van te maken, is het belangrijk om van tevoren een plan uit te werken. Je kunt natuurlijk niet zomaar jouw tuin leeghalen zonder dat je weet hoe jouw tuin er vervolgens uit komt te zien. Maak daarom van tevoren een tuinplan: maak een tekening van jouw tuin en verwerk in deze tekening de elementen die terug moeten komen in jouw wellnessoord. 

Denk daarbij aan de plek van de jacuzzi of zwembad: je wil natuurlijk dat je ongestoord kunt genieten van een baddermomentje zonder begluurd te worden. Datzelfde geldt voor een eventuele sauna. Ook moet je nadenken over de plek van een zit- of loungehoek, en natuurlijk mogen de planten niet vergeten worden.

2. Check ook eerst je woonverzekering

Wanneer je dure apparaten in jouw tuin hebt staan, wil je natuurlijk wel dat je goed verzekerd bent, mochten er vervelende situaties ontstaan. Een woonverzekering vergelijken is in dit geval geen overbodige luxe. Check bij het vergelijken van de woonverzekeringen ook de dekkingen wat betreft spullen in de tuin: de dekkingen kunnen namelijk nog weleens verschillen. Woonverzekeringen én meer kun je vergelijken op Poliswijzer.nl. Zo kan het ook nog weleens handig zijn om je energierekening te checken wanneer je van plan bent om een jacuzzi aan te schaffen. De kans is groot dat je hierdoor meer energie gaat verbruiken dan voorheen.

3. De juiste benodigdheden aanschaffen en de tuin inrichten

Een wellnessoord in de tuin is natuurlijk geen wellness als je niet de juiste benodigdheden aanschaft. Spullen die bijvoorbeeld zeker in het rijtje van een wellnessoord passen, zijn een jacuzzi, hottub, sauna of zwemvijver. Ook kun je denken aan een buitendouche. Daarnaast mogen natuurlijk de planten en natuurlijke materialen niet ontbreken wanneer je een wellness-sfeertje wil creëren. Vervolgens kun je de tuin inrichten aan de hand van het tuinplan. Zet alles op zijn plek en kleed de tuin gezellig maar tegelijkertijd rustgevend aan. Vervolgens kun je optimaal genieten van jouw eigen wellness in de achtertuin!

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.