Volop genieten in je Bestway zwembad met verwarming

Het is een stralende voorjaarsdag, het zonnetje staat hoog aan de hemel en het water in je zwembad is kristalhelder. Je krijgt helemaal zin om een frisse duik te nemen, maar het water blijkt niet lekker fris te zijn –  het is ijskoud! En tegen de tijd dat de zon het water heeft opgewarmd, begint het bijna al weer donker te worden. Om echt te kunnen genieten van je Bestway zwembad is verwarming eigenlijk onmisbaar. Wij leggen je dan ook graag uit hoe je je Bestway zwembad kunt verwarmen: met een warmtepomp, met zonne-energie of met een elektrische verwarming. Lees snel verder om meer te leren over de voor- en nadelen van deze drie vormen van zwembadverwarming.

Geniet vaker van je Intex zwembad met de juiste verwarming

Hoe kun je een Bestway zwembad verwarmen?

Als je van plan bent verwarming voor je Bestway zwembad te kopen, zijn er drie categorieën waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende kenmerken voordat je een keuze maakt, om er zeker van te zijn je de juiste soort verwarming voor jouw zwembad aanschaft. Vergeet bovendien niet om je Bestway zwembad goed af te dekken met een isolerende hoes. Op die manier kost het de volgende dag minder tijd en energie om je zwembad weer op temperatuur te brengen.

  • Solar verwarming voor je zwembad

Solar verwarming (oftewel zwembadverwarming op zonne-energie) is een voordelige manier om je Bestway zwembad te verwarmen. Je kunt hiervoor kiezen uit zonnepanelen, een collectormat die je naast je zwembad legt of een set solar bollen. Nadat je de zonnecollector hebt aangeschaft, heb je verder geen bijkomende kosten! Met solar verwarming je zwembad verwarmen ontziet bovendien het milieu.

Het grootste nadeel van solar verwarming is natuurlijk wel dat het rendement afhangt van de hoeveelheid zonlicht. Op een zonnige dag levert de zonnecollector meer energie en kun je het water dus een stuk beter verwarmen. Is het bewolkt, dan zal het water toch een paar graadjes lager blijven. En juist op een koude, bewolkte dag wil je natuurlijk graag dat het water lekker warm is. Ook duurt het met een zonnecollector relatief lang tot het water opgewarmd is.

  • Bestway heater: warmtepomp

Een Bestway heater is als warmtepomp een goede keuze voor voor Bestway zwembaden. Warmtepompen werken zeer efficiënt en verbruiken weinig energie. Het is dus na de aanschaf erg voordelig om je zwembad op te warmen. Je kunt bovendien zelf de gewenste temperatuur van het water instellen. Zelfs als de buitentemperatuur slechts 15 graden is, kan een waterpomp het water tot een aangename temperatuur verwarmen.

Een nadeel is wel dat de warmtepomp afhankelijk is van de kracht van de zwembadpomp. Als je een erg klein zwembad hebt met een minder krachtige pomp, is een warmtepomp dus minder geschikt als verwarming. Ook zijn sommige warmtepompen makkelijker om zelf te installeren dan andere modellen en moet je soms een kleine aanpassing in de plaatsing van de zwembadpomp maken.

  • Elektrische Bestway zwembadverwarming

Als je een klein zwembad hebt, kan een elektrische verwarming geschikt zijn. Je kunt hier het water tot ongeveer 35 graden mee verwarmen en deze vorm van verwarming is bovendien erg compact. Elektrische zwembadverwarming is voordelig in de aanschaf en makkelijk zelf te installeren.

Je moet hierbij wel erg voorzichtig zijn – de elektrische verwarming moet aan de drukzijde van de zwembadpomp gemonteerd worden, waarbij de verwarming aan de binnenkant onder stromend water staat. Dit voorkomt oververhitting. Denk eraan dat elektrische verwarming veel energie verbruikt en dus hoge gebruikskosten heeft.

Verwarming bij je Bestway zwembad kopen

Op onze website kun je jouw favoriete Bestway zwembad kopen met bijpassende verwarming, of je voorkeur nou uitgaat naar een warmtepomp, solar verwarming of elektrische verwarming. Bekijk rustig het uitgebreide assortiment en neem als je verder nog vragen hebt even contact op met onze klantenservice. Weet je al precies wat je nodig hebt? Plaats dan snel je bestelling en geniet van een snelle levering. Bezorging is bovendien gratis voor bestellingen vanaf €50 en je hebt 90 dagen retourrecht.

Gratis verzending vanaf € 50,-

90 dagen gratis retourneren