Handige tips en producten voor jacuzzi-onderhoud

Ontspannen tussen de bubbels in je eigen jacuzzi is heerlijk! Sfeervolle verlichting, een muziekje, een lekker drankje en natuurlijk kristalhelder water… want als het water in je jacuzzi troebel is of er algen in je jacuzzi zitten, zorgt je jacuzzi al snel voor meer stress dan ontspanning. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Hoe kun je dan het beste je jacuzzi schoonhouden? Je jacuzzi onderhoud je door regelmatig het water te verversen, de filter te reinigen en de leidingen schoon te maken. Daarnaast voorkom je dat het water in je jacuzzi troebel wordt door de waterbalans goed in de gaten te houden en deze aan te passen met chloor en pH+ of pH-, of de jacuzzi onderhoudsproducten van AquaFinesse. Hieronder lees je hier meer over in detail.

Je jacuzzi schoonhouden zorgt voor helder en hygiënisch water

Alle jacuzzi onderhoudsproducten die je nodig hebt

Voor regelmatig jacuzzi-onderhoud is het handig om al bij aanschaf van je jacuzzi alle benodigde onderhoudsproducten aan te schaffen. Denk hierbij aan de volgende producten:

  1. Een schoonmaakborstel en een schepnetje
  2. Filterreiniger en reservefilters
  3. Een product om de leidingen te reinigen (Tip: AquaFinesse Spa Clean)
  4. Een tester om de waterwaardes te bepalen
  5. Chloor, pH+ en pH-, of de producten van AquaFinesse

Jacuzzi schoonhouden in 3 stappen

Het kan in eerste instantie veel moeite lijken om je jacuzzi goed schoon te houden, maar als je de volgende drie stappen volgt, voorkom je dat het jacuzzi-onderhoud een veel grotere klus wordt. Bovendien ben je zo altijd verzekerd van een hygiënische, goed werkende jacuzzi.

  1. Vervang het water. Het water in je jacuzzi moet 3 tot 4 keer per jaar ververst worden, onafhankelijk van hoe vaak je je jacuzzi daadwerkelijk gebruikt. Als het water lang stil blijft staan, komt het namelijk snel vol te zitten met bacteriën en restjes chemicaliën. Maak meteen ook even de bodem en wanden van de jacuzzi schoon met een borstel. Tussendoor kun je grof vuil, zoals bladeren, gemakkelijk verwijderen met een schepnetje.
  2. Reinig de filter. Het is belangrijk om de filter van je jacuzzi goed schoon te houden, zodat het optimaal blijft werken. Reinig de filtercartridge wekelijks met een filterkammetje en een daarvoor bestemd schoonmaakmiddel, zoals AquaFinesse Filter Cleaner. Vervang daarnaast het filter ongeveer elke 2-3 maanden om te voorkomen dat het vol olie en vet komt te zitten.
  3. Maak de leidingen schoon. Je moet ook af en toe de leidingen van je jacuzzi schoonmaken. Dit is het makkelijkste als je dit tegelijkertijd met het verversen van het water doet. Wij raden AquaFinesse Spa Clean aan om de leidingen te reinigen.

Vergeet tenslotte ook niet om altijd even te douchen en je zwemkleding goed uit te spoelen voordat je in de jacuzzi gaat zitten. Zaken zoals bodylotion, make-up, haarlak en vooral ook restjes wasmiddel en wasverzachter in je zwemkleding kunnen de waterwaardes ernstig uit balans brengen.

Het water in je jacuzzi schoonmaken

Als het water in je jacuzzi troebel is, komt dit in de meeste gevallen door een verstoorde waterbalans. Er zijn twee verschillende manieren om de waterbalans te herstellen: met chloor en pH+ of pH-, of met de producten van AquaFinesse. Test de waardes van het water regelmatig met een goede tester en voeg de juiste hoeveelheid chemicaliën toe om te voorkomen dat het water vies en onbruikbaar wordt. Tenslotte kun je algen in je jacuzzi voorkomen met behulp van een anti-alg product.

Met chloor en pH+ of pH-

Test eerst de pH-waarde van het water in je jacuzzi. Je wil dat deze rond de 7,2 ligt. Als de waarde te hoog of te laag is, kun je deze op peil brengen met pH+ of pH-. Test vervolgens ook het chloorniveau en voeg per 1000 liter (een kubieke meter) 10 ml chloorshock toe om het juiste chloorgehalte te bereiken. Vervolgens kun je het chloorniveau stabiel tussen de 1 en 2,5 ppm houden met behulp van chloortabletjes in een chloordrijvertje. Blijf minimaal 2 keer per week het water testen en voeg waar nodig de juiste chemicaliën toe om de juiste waardes te behouden.

Met AquaFinesse

De producten van AquaFinesse zijn speciaal ontwikkeld om jacuzzi-onderhoud een stuk eenvoudiger en effectiever te maken. Voeg elke week de juiste hoeveelheid AquaFinesse aan het water in je jacuzzi toe en gebruik de meegeleverde chloortabletjes, en het water zal vrij van schadelijke bacteriën blijven. Je bent zo elke week maar een minuutje kwijt aan het onderhoud van je jacuzzi! Het blijft een goed idee om af en toe de pH-waarde te testen, maar je zult merken dat deze nauwelijks schommelt als je AquaFinesse gebruikt.

Dankzij bovenstaande methodes en producten kun je heerlijk zonder bacteriën of algen in je jacuzzi genieten. Alles wat je nodig hebt om je jacuzzi schoon te maken en schoon te houden vind je op onze website, dus bekijk meteen ons assortiment en plaats je bestelling!

Gratis verzending vanaf € 50,-

90 dagen gratis retourneren