Hoe onderhoud je een zwembad?

In je eigen zwembad plonsen onder een stralende zon is heerlijk, maar alleen als het water goed schoon is! Dus hoe kun je een zwembad onderhouden? Een zwembad onderhoud je het beste door het water schoon te houden met een filterinstallatie, aangevuld met chloortabletten, zwembadzout of AquaFinesse. Het is daarnaast belangrijk om ook de wanden en bodem van je zwembad te reinigen met een borstel of een zwembadstofzuiger. Lees verder voor meer informatie, ontdek wat je nodig hebt voor zwembadonderhoud en welke kosten je kunt verwachten.

Wat heb je nodig voor zwembadonderhoud?

Wat je precies nodig hebt hangt af van welke methode je kiest om het water en het zwembad zelf schoon te maken. Een pomp- en filterinstallatie is onmisbaar en wordt bij luxe zwembaden daarom vaak meegeleverd. Kies je er bijvoorbeeld voor om een Bestway zwembad te kopen, dan krijg je de bijpassende filterinstallatie erbij. Daarnaast heb je een product nodig om het water te desinfecteren en (in de meeste gevallen) de waterbalans te testen. Tenslotte heb je een product nodig om de bodem en wanden van het zwembad te reinigen.

Wanden en bodem van je zwembad reinigen

Je kunt het water natuurlijk nooit goed schoonhouden als het zwembad zelf vies is. Kalkaanslag en ander vuil kunnen vast komen te zitten aan de bodem en wanden van het zwembad. Dit ziet er niet alleen onverzorgd uit, maar kan ook onhygiënisch zijn en zelfs je zwembad beschadigen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je zwembad te reinigen:

  • Met borstels. Je kunt je zwembad met de hand schoonmaken met behulp van wand-, waterlijn- en bodemborstels. Gebruik een telescopische steel om de bodem te reinigen. Daarnaast kun je een schepnet gebruiken om vuil dat in het water drijft te verwijderen, zoals bladeren.
  • Met een zwembadstofzuiger. Je hoeft een stuk minder hard te werken als je een zwembadstofzuiger gebruikt in plaats van een borstel. Je kunt een zwembadstofzuiger veilig onder water gebruiken en al het vuil wordt verzameld in een interne filter. Een andere optie is om een stofzuigervoet te gebruiken die je op de filterinstallatie van je zwembad aansluit.
  • Met een zwembadrobot of hydraulische reiniger. Je kunt het zwembadonderhoud ook helemaal automatiseren met een zwembadrobot. Deze maakt zelfstandig de wanden en bodem van het zwembad binnen een paar uur schoon. Ook hierbij kun je kiezen voor een zwembadrobot met een interne filter of een hydraulische reiniger die je op de filterinstallatie aansluit.

 

Zwembadonderhoud: kosten

Natuurlijk komen bij zwembadonderhoud diverse kosten kijken. Het is moeilijk om een exacte indicatie te geven van deze kosten, omdat deze erg kunnen variëren. Je kunt verwachten dat hoe meer je het zwembadonderhoud automatiseert, hoe duurder je uitkomt. Een goedkopere optie is om zelf de waterbalans te testen en de bodem en wanden met de hand te schrobben.

Wil je een nieuwe zwembadstofzuiger of chloortabletten voor je zwembad aanschaffen? Of wil je een luxe Bestway zwembad kopen met alle producten om het water schoon te houden en zo lang mogelijk plezier te hebben van je nieuwe zwembad? In ons uitgebreide aanbod vind je diverse soorten en maten zwembaden, en alles wat je nodig hebt voor zwembadonderhoud. Neem dus snel een kijkje!

Gratis verzending vanaf € 50,-

90 dagen gratis retourneren