Wanneer het weer zomer begint te worden, dan is het goed om lekker naar buiten te gaan. Maar wat als het nou heel erg warm is en je kunt niet zonder verkoeling in de zon gaan zitten? Dan is het natuurlijk logisch dat je heerlijk gaat spelen met water. Water kun je namelijk op vele manieren gebruiken en daarom is het ook leuk om daar activiteiten mee te doen. Hieronder lees je precies welke wateractiviteiten jij kunt doen wanneer het in de zomer te heet wordt onder je voeten.

1. Zwembad

Allereerst is het natuurlijk heerlijk als je in de zomer lekker kunt afkoelen in het zwembad. Een zwembad is namelijk lekker verkoelend en er zijn genoeg leuke spellen die je kunt doen in het zwembad. Naast dat je naar een zwembad kunt gaan kun je ook een eigen zwembad in je tuin neerzetten, op die manier kun je een bommetje maken wanneer je maar wilt. 

2. Watergevecht

Naast dat je een zwembad kunt plaatsen, kun je ook een watergevecht beginnen in je achtertuin. Een watergevecht draait erom dat je je tegenstander zo nat mogelijk weet te krijgen. Op die manier worden jullie allemaal heerlijk nat en kun je zo afkoelen. Pak dus snel je waterpistool erbij en zorg ervoor dat je de anderen goed weet nat te spuiten.

3. Buikschuifbaan

Een andere leuke manier om wat af te koelen met de warme zomerdagen, is een buikschuifbaan. Dat is een baan gemaakt van plastic, die je helemaal vol kunt gooien met water en zeep. Neem een lange aanloop en schuif over je buik naar de andere kant van de baan. Op die manier blijf je lekker gekoeld en kun je genieten van de heerlijke zomer.

4. Waterballonnen

Een andere manier van een watergevecht is een waterballonnengevecht. Maak grote emmers en vul deze met zo veel mogelijk ballonnen gevuld met water. Wanneer je dat gedaan hebt, dan kan het gevecht echt beginnen. Probeer de ander te raken met de waterballonnen en zorg ervoor dat je zelf niet geraakt wordt, succes!

5. Jacuzzi

Mocht het dan toch winter zijn en wil je blijven genieten van het water? Dat kan natuurlijk met een jacuzzi. Je kunt een jacuzzi lekker warm maken en er in gaan zitten. Zo kun je ultiem genieten van de buitenlucht maar dan toch met de warmte om je heen van het water. Een jacuzzi is gemakkelijk af te sluiten door middel van een deksel, zo blijft het water een lange tijd goed en kun je ultiem genieten.

Belangrijke punten

Wel is het goed om te kijken naar de rekening. Gas, water en licht berekenen is namelijk wel belangrijk, mocht je een eigen zwembad in je tuin hebben of wil je andere wateractiviteiten ondernemen. Naast dat je met water genoeg waterpret kunt beleven, is water ook heel belangrijk voor ons. Zo kan er dankzij water waterstof worden opgewekt, een groene vorm van energie. Waterstof opwekken gebeurt overigens in Nederland nog niet zoveel, want in Nederland heb je geen hoogteverschillen, wel is dit een plan voor in de toekomst. In Nederland wordt nu vooral zon- en windenergie opgewekt. Maar bovenal is het belangrijk om lekker te genieten in het warme zomerweer.

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.