Een zonnepaneelsysteem is een duurzame investering voor de lange termijn. Hiermee kan je namelijk een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Uiteraard werken zonnepanelen vooral in de zomermaanden, maar ook op regenachtige en bewolkte dagen wekken ze stroom op. Zowel bij zonlicht als bij daglicht profiteer je dus van goedkope stroom. Wat zijn de voordelen van zonnepanelen en hoe zorg je ervoor dat ze zoveel mogelijk opleveren?

Je energierekening omlaag met zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke bron van warmte en licht. Zonnepanelen veranderen dit licht in elektriciteit. De elektriciteit van de zonnepanelen gaat met behulp van een omvormer naar de meterkast, zodat je de stroom kan gebruiken voor je huishoudelijke apparaten. Je energiekosten gaan hierdoor omlaag en je verdient de uitgave die je doet voor de zonnepanelen vaak binnen 5 tot 7 jaar terug. Zonnepanelen leveren namelijk honderden euro’s per jaar op aan besparing op je energierekening. Hoe hoger de stroomprijzen zijn, hoe korter je terugverdientijd uiteraard is. Aangezien zonnepanelen met een hoge kwaliteit wel 25 jaar meegaan, wek je dus vele jaren stroom op die je niets kost. Als particulier betaal je geen btw op de aanschaf en montage van zonnepanelen. Voor bedrijven zijn er bovendien fiscale voordelen en subsidies.

Maximale vermogen uit je zonnepanelen halen

Uiteraard is een gebruiker van zonnepanelen altijd geïnteresseerd in een hogere energieproductie en weinig onderhoudskosten. Micro-omvormers van APSystems hebben veel minder licht nodig dan andere omvormers om te blijven werken en halen het maximale vermogen uit je zonnepanelen. Een zonnepaneelsysteem met APS omvormer kan snel en makkelijk geïnstalleerd worden. De omvormers hebben bovendien een lange levensduur en gaan meer dan 25 jaar mee. Aangezien er geen omvormer binnenshuis komt, heb je dus ook geen last van geluidshinder of warmte.

CO2-uitstoot verlagen met zonnepanelen

Wek je zonne-energie op met zonnepanelen, dan komt er nauwelijks CO2 vrij. Uiteraard is er wel CO2-uitstoot bij de productie van de panelen en omvormers. Zonnepanelen zijn bovendien grotendeels recyclebaar. Ga je later je huis verkopen, dan is een woning met zonnepanelen op het dak ook een stuk interessanter voor potentiële kopers. Zijn deze voordelen interessant voor je? Een van de bedrijven waar je terecht kan voor betrouwbare zonnepaneelinstallaties is QueSolar. Met het oog op de hoge prestaties adviseert deze onderneming veel klanten het gebruik van een APS omvormer. QueSolar kan uiteraard een deskundig advies geven, als je je afvraagt of de micro-omvormer van je keuze compatible is met je type zonnepanelen. Bekende merken zonnepanelen zijn de Taylor zonnepanelen en DMEGC zonnepanelen.

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.