Bij bepaalde verfklussen kan het nodig zijn dat je rondom water gaat verven. Daarnaast is het mogelijk dat je een plek gaat schilderen die met water te maken krijgt. Goede voorbeelden hiervan zijn een zwembad en een boot. Je zoekt voor dergelijke ondergronden een verf die tegen water bestand is. Daarnaast moet de verf bescherming bieden aan het oppervlak. Heb je zwembad in de buitenlucht, dan zoek je een buiten verf die bestand is tegen de omstandigheden. Hieronder vertellen we je meer over het schilderen van plekken die met water of vocht te maken krijgen.

Een zwembad verven

Een aantal zaken bepalen de verfsoort die je nodig zult hebben. Ten eerste is er het materiaal. Het zwembad kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld polyester of beton. In dat geval zoek je een verfsoort die voor deze materialen geschikt is. Daarnaast kan je zwembad behandeld of onbehandeld zijn. Is er al een verf toegepast, dan kan het nodig zijn om de oude verflaag te verwijderen. Je kunt niet zomaar iedere verf over elkaar toepassen. Daarnaast is het slim om in het oog te houden dat de verf niet alleen met water te maken krijgt, maar ook met de chloor in het water.

Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal soorten verf waar je uit kunt kiezen voor het schilderen van je zwembad. Ten eerste kun je kiezen voor een één-componenten chloorrubberverf. Ideaal voor onbehandeld beton of cementpleisterwerk. Daarnaast is een twee-componenten acrylaat-polyurethaan verf een optie. Dit is een goede keuze voor materialen zoals polyester, onbehandeld beton, staal, tegels of een eerder aangebrachte twee-componenten verflaag. Wil je de aangebrachte verflaag van bescherming voorzien, dan kun je kiezen voor een zwembad sealer.

Badkamer verven

De badkamer is een plek waar verflagen geregeld te maken krijgen met water en vocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de condens die vrijkomt tijdens het douchen of het nemen van een bad. Voor de muren zoek je dan ook een latex verf die bestand is tegen deze omstandigheden. Een waterdampdoorlatende, waterbestendige en schimmelbestendige muurverf is wat je nodig hebt. Gebruik je dit niet, dan heb je binnen de kortste keren last van vochtplekken en zal er snel schimmel ontstaan. Daar zit je niet op te wachten.

De boot schilderen

Heb je een nieuwe boot gekocht of is het tijd om jouw boot te onderhouden? Een boot verven is een goede manier om de look van de boot aan te passen en ervoor te zorgen dat de verflaag weer zo goed als nieuw is. Het zelf lakken van een boot is prima te doen als je gebruik maakt van een bootlak. Dergelijke producten worden ook wel jachtlak of bootverf genoemd. Dit zijn verfsystemen die met een specifiek doel ontwikkeld zijn: het verven van boten en jachten. Boven de waterlijn bieden deze bootlakken bescherming tegen de Uv-straling van de zon, neerslag, slijtage en water. Onder de waterlijn breng je antifouling aan. Vergeet hierbij niet om vooraf een primer toe te passen.

Jacuzzi verven

Een jacuzzi kan van verschillende materialen gemaakt zijn. In de praktijk wordt vaak gebruik gemaakt van polyesterlaminaat. Je zoekt een kleefvrije afwerklaag die bestand is tegen vocht en zorgt voor een waterdichte afwerking. In dat geval kies je voor een polyestercoating. Dankzij deze coating ziet je jacuzzi er weer zo goed als nieuw uit en wordt het beschermd tegen de omstandigheden. De afwerking is slijtvast en duurzaam. Dergelijke coatings kunnen bovendien in diverse kleuren gemengd worden, zodat je de jacuzzi er uit kan laten zien zoals jij dat voor ogen hebt.

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.